Plokščiąjį stogą įrengti vidutiniškai pigiau ir paprasčiau, nes nereikia įrengti medinės konstrukcijos – visi sluoksniai montuojami ant gelžbetoninės perdangos.

Kodėl rinktis plokščiąjį stogą

Plokštieji stogai ilgą laiką buvo laikomi tik daugiabučių ir visuomeninių pastatų bruožu, tačiau idėjos iš užsienio ir Lietuvoje pradėję sparčiau dygti individualūs namai su plokščiais stogais rodo kitą tendenciją.

Plokščiasis stogas sandarus, nešvaistantis šilumos, kokybiškai izoliuotas. Žiemos metu, sniegas kaupiasi sudarydamas natūralią šilumos izoliaciją.

Statant energiškai efektyvius pastatus, ypač A++ ar pasyviuosius, plokščiasis stogas padeda lengviau pasiekti keliamus sandarumo reikalavimus. Tokiam stogui daug priežiūros nereikės.

Flachdacheindeckung in Litauen und Europa

Plokščias stogas - ilgalaikis sprendimas

Stogai įrengiami taip, kad pastato vidus ir po hidroizoliaciniais sluoksniais esančios stogo konstrukcijos būtų apsaugotos nuo išorinio lietaus ir sniego poveikio.

Plokščias stogas – koks jis?

Pigesni, užimantys mažiau vietos ir paprasčiau remontuojami, bei prižiūrimi - tik dalis privalumų, kodėl plokštieji stogai vis labiau populiarėja.

Ekologija ir ergonomija

Stogams įrengti naudojami statybos produktai neturi teršti aplinkos. Stogų konstrukcijų garsą izoliuojančios savybės turi atitikti Lietuvos Respublikos normatyvinių dokumentų reikalavimus.

Danga

Tradicinė plokščiųjų stogų danga – Bitumine, PVC,TPO, EPDM danga. Kokybiška, didelio mechaninio stiprumo ir atsparumo, ilgaamžė šiuolaikinė medžiaga leidžia gyvenantiesiems po tokiais stogais nebijoti, kad pro pažeistą dangą namą užpils vanduo.

Ekonomija ir praktiškumas

Įrengiant plokščiąjį stogą reikia dengti mažesnį plotą, be to, dėl jo nuolydžio galima įsirengti terasą ar tokį stogą apželdinti. Toks stogas iš esmės suteikia daugiau namų erdvės. Paskutiniame aukšte galima įrengti ir gyvenamąsias patalpas. Plokštieji stogai šilumos izoliacijos atžvilgiu dėl minimalaus stogo nuolydžio geriausias pasirinkimas. Stogai įrengiami taip, kad pastato vidus ir po hidroizoliaciniais sluoksniais esančios stogo konstrukcijos būtų apsaugotos nuo išorinio lietaus ir sniego poveikio.

Flachdacheindeckung in Litauen und Europa
Natūrali šviesa

Plokščiųjų stogų stoglangiai

Plokštieji stogai tinkami stoglangiams įrengti, o vertikali šviesa daug intensyvesnė. Dažniausiai kupolo formos stoglangiai įrengiami koridoriuose – tokiu būdu į patalpą patenka daugiau šviesos. Kupolo formos stoglangių privalumas – kaina. Galiausiai toks stoglangis gali būti padengtas savaime nusiplaunančia danga, taigi jam nereikalinga papildoma priežiūra.

Stoglangiai dažnu atveju montuojami į viešosios paskirties pastatus. Stoglangiai gali būti varstomi ir nevarstomi. Dažniausiai jie būna specialios formos ir montavimo, primenantys netgi liukus, tačiau egzistuoja ir labiau tradicinius stoglangius primenantys sprendimai.

Saulės moduliai gali būti montuojami įleidžiant juos į stogo dangą, montuojant kaip stiklinius fasadus, įmontuojant į šiltinimo sluoksnį ar panaudojant kaip pastoges ir užtvaras nuo vasaros saulės.

Plokščių stogų remontas ir priežiūra

Naudojant kokybiškas medžiagas ir laikantis modernių statybų technologijų – užtikriname visos konstrukcijos ilgaamžiškumą, nesudėtingą eksploataciją.

Plokščių stogų remontas, renovacija dažniausiai numato dengimą prilydoma bitumine rulonine danga. Renovuojant namą, daugiabutį stogas šiltinamas ir paskui dengiamas bitumine danga karštuoju būdu. Įprastas ploksčio stogo dengimas numato 1-2-jų sluoksnių dengimą bitumine-polimerine rulonine medžiaga. Polimeriniai priedai priduoda bitumui reikalingą elastiškumą ir atsparumą temperatūrų pokyčiams. Prilydoma bitumine danga tarnauja 25 ir daugiau metų.

Eksploatuojant tokius stogus, būtina tvarkingai prižiūrėti deformacines siūles, vandens surinkimo latakus ir vandens surinktuvus. Nuo didelių plotų eksploatuojamų stogų sniegas privalo būti valomas lengva specialia technika.

Domina Jūsų stogo kaina?

Plokščių stogų kainos

Kiekvienu atveju skaičiuojama individualiai. Kainų diapazonas itin platus, nes pirmiausia kaina priklauso nuo stogo ploto, tiekėjų taikomos kainodaros, stogo išplanavimo ir kitų aspektų.

Patikėkite savo rūpesčius kvalifikuotai, bei profesionaliai komandai

UAB „Esstogai“ įgyvendins Jūsų norus, pasiūlys geriausius statybinius sprendimus, užsakysime gera kaina medžiagas ir atliksime stogo surinkimą nepriekaištingai.

Investuodami į savo būstą, Jūs investuosite į savo patogią ir kokybišką aplinką, bei kasdienybę. Tikime, kad statybų darbai turi būti ne varginantis, o įkvepiantis procesas.

Kurkite idėjas, o visus įgyvendinimo ir statybų darbus palikite mums.

lt_LTLietuvių kalba